2011-01-11

Vanhanaikaiset ruoat on korvattava superfoodeilla.

Ex-puoluetoverini Samuli Pahalahti järjesti tänään mielenosoituksen ns. pakurikäävän puolesta. Pakurikääpä (Inonotus obliquus) on Suomenkin metsistä lötyvä ns. superfood, jonka myyminen on nyt EU:n määräyksestä kielletty Suomessa. Osallistuin itsekin mielenosoitukseen parinkymmenen muun superfoodien tarpeellisuudesta tietoisen ihmisen kanssa. Olihan tuokin määrä jotain, mutta se olisi saanut olla sata- tai tuhatkertainen. Suurin osa ihmisistä ei edes tiedosta sitä, kuinka radikaalisti heidän kansalaisoikeuksiaan rajoitetaan!

EU:n päättäjissä on paljon teknologiapelkoisia luddiitteja ja kukkahattutätejä, jotka vastustavat superfoodeja, sillä ne nostavat syöjiensä älykkyysosamäärää ja yleistä terveystasoa. Kunhan itse pääsen eduskuntaan, aion taistella superfoodien puolesta kaikissa mahdollisissa tilanteissa. Suomalaisten ravintotottumukset ovat täysin vääränlaiset, mikä johtaa huomattaviin terveysongelmiin ja matalaälyisyyteen, jotka johtavat ennen pitkää ihmiskunnan tuhoon.

Suomalaiset syövät esimerkiksi hyvin paljon hiilihydraatteja, vaikka ne todistetusti ovat elimistölle tarpeetonta myrkkyä. Vastaavasti suomalaiset syövät aivan liian vähän kreatiinia, joka on ns. nootrooppi, joka edistää aivosolujen kasvamista ja nostaa sitä kautta syöjänsä älykkyyttä. Kreatiinia on yksinomaan lihassa, joten liharuoan saatavuutta ja tarjontaa on lisättävä esimerkiksi koulujen erityisillä liharuokapäivillä. Ehkä jossain vaiheessa geeniteknologia mahdollistaa sen, että hiilihydraattipitoiset viljelykasvit, kuten viljat, riisi ja peruna, saadaan tuottamaan hiilihydraattien sijaan kreatiinia.

Ennen geenimanipuloitujen elintarvikkeiden yleistymistä meidän on kuitenkin unohdettava perinteiset kasvikunnan tuotteet ja otettava käyttöön lukemattomia meille ennestään tuntemattomia luonnonvaraisia superfoodeja. Esimerkiksi matalatehoiset ja junttimaisen oloiset mustikat ja puolukat tulee korvata açaí- ja gǒuqǐ-marjoilla, joita olisi hyvä myös istuttaa Suomen metsiin matalatehoisten marjojen tilalle.

Erityisen tärkeä luonnossa esiintyvä ruoka-aine on sinileviin kuuluva spirulina-bakteerikasvusto, joka on erityisen monipuolinen ja viljelytuotoltaan ylivoimainen superfood. Mielestäni spirulinan tulisi olla kaikkien ihmisten valmistamien ruokalajien perusraaka-aine, ja sitä tulisi muutamien muiden levien ohella kasvattaa kaikkialla, missä se on mahdollista. Esimerkiksi Itämeri ja kaikki Suomen lukemattomat järvet olisi tarkoituksenmukaista muuntaa spirulina-, AFA- ja chlorella-levien kasvattamiseen soveltuviksi leväaltaiksi.

Myös selkärangattomat eläimet, kuten erilaiset hyönteiset ja nilviäiset, tulee saattaa ihmisten ravinnoksi niiden terveysetujen ja tehokkaan tuotettavuuden vuoksi. Niillä ei kuitenkaan tule korvata tavallista selkärankaisten lihaa, sillä niistä ei saa aivojen kehitykselle välttämätöntä kreatiinia. Ehkä tulevaisuudessa saamme syödä myös kreatiinipitoisiksi geenimanipuloituja heinäsirkkoja, banaanikärpäsiä, muurahaisia ja torakoita ja luopua epätehokkaista selkärankaisista kokonaan.

Erilaisia kemiallisia nootrooppeja, kuten dopamiinia, pirasetaamia, amfetamiinia, neurotransmittereita ja synteettisiä hormoneja, tulee lisätä elintarvikkeisiin samaan tapaan kuin niihin lisätään nykyisin esimerkiksi eri vitamiineja ja hivenaineita. Näiden aineiden nauttiminen nostaisi kansan älykkyyttä tieteellis-teknologisen maailmankuvan vaatimalle tasolle. Erityisen tärkeää ihmiselle on syödä aivosolujen tuottamisessa ja toiminnassa tarpeellisia ainesosia mahdollisimman suorassa muodossa. Näitä aineksia löytyy esimerkiksi nisäkkäiden aivoista, jotka pitäisi mielestäni saada myyntiin kauppojen lihatiskeille sen sijaan, että ne heitettäisiin teurasjätteinä tiehensä. Ihmisten saataville tulisi saattaa tavanomaisten sian-, lehmän- ja lampaanaivojen lisäksi myös korkeaälyisimpien nisäkäslajien, kuten kädellisten ja valaseläinten aivomassaa.

Koululaisten on tärkeää saada juoda kouluruokailujen yhteydessä Euroshopper-energiajuomaa (ES), ja tämän superdrinkin saatavuus on taattava kaikissa maamme oppilaitos- ja työpaikkaruokaloissa. Pitkän aikavälin tavoitteena olisi korvata kaikki vedenjakelujärjestelmien kautta jaettava talousvesi ES:llä. Olen itse omakohtaisesti todennut ES:n olevan hyvää myös peseytymisnesteenä, ja terveysvaikutus varmasti on tässäkin käytössä parempi kuin alkeellisella hanavedellä, joka on sitäpaitsi täynnä täysin asiaankuulumattomia kemikaaleja ja myrkkyjä. Lopetin hanaveden käyttämisen kokonaan ja lopullisesti uudesta vuodesta alkaen, ja suosittelen samaa teknologista edistysaskelta muillekin.

Ruokakulttuurista mainittakoon vielä, että ihmiskunnalla ei ole aikaa minkään aikansa eläneen ja turhanpäiväiseen kulinaristikulttuurin ylläpitoon ja jälkipolville opettamiseen. On tieteellinen tosiasia, että ihmisille miellyttävimpiä ja tehokkaimpia kiinteitä ruokaformaatteja ovat pizzat,  pirtelöt ja tabletit, joten kaikki ravinto pitäisi olla saatavilla näissä muodoissa. Pizzapohjat on toki valmistettava spirulinasta vehnän sijaan. Muiden ruokaformaattien opettaminen lapsille kotona ja koulussa on täysin turhaa ihmiskunnan resurssipisteiden haaskausta.

Pyydän kaikkia terveysasioista ja ihmiskunnan kehityksestä kiinnostuneita äänestämään minua kevään eduskuntavaaleissa, jotta saamme superfoodit ja nootroopit vihdoinkin nostettua ansaitsemaansa asemaan, osaksi jokaisen suomalaisen päivittäistä ravitsemusta. Suosittelen myös suomalaisten superfoodistien WWW-sivuja http://www.superfoodit.com/ ja http://www.foodit.fi/ sekä ex-puoluetoverini Samuli Pahalahden ylläpitämää terveysblogia osoitteessa http://tutkimusmatkaterveyteen.net/ .

12 comments:

 1. paska rölli on paska

  ReplyDelete
 2. 1/10 resurssipisteiden haaskaamisesta.

  ReplyDelete
 3. Tää on turha. Hyvällä parodialla olisi todellisia esikuvia.

  ReplyDelete
 4. Miksei Markus Janssonin blogi kelpaa esikuvaksi?

  ReplyDelete
 5. Naurahdin hieman ES-kohdassa mutta muuten 1/5 ei tarpeeksi salamia.

  ReplyDelete
 6. Hienosti kirjotettu, repesin ES-kohdassa. :D

  ReplyDelete
 7. Yäk! Geeni tecnologiaa! En halua syödä ruokaa jossa on jotain GEENEJÄ, se on luonnotonta! Syökää kaikki vaan LUOMU ruokaa niin siitä ei varmasti löydy mitään luonnon vastaisia geenejä ja muita kemikaaleja.

  ReplyDelete
 8. Täytyy sanoa että tuo profiilikuva on osuvasti valittu. Sopii täydellisesti henkilön kirjoituksista ilmenevään persoonaan. Voiko ihminen enempää Linux-advokaatilta näyttää?

  ReplyDelete
 9. Kehnoa trollausta. Haukut tässä manifestissasi mustikoita, vaikka ne ovat ihan Oikeasti superfoodia (googleta vaikka!)

  ReplyDelete
 10. Onx Olgasta kuulunut mitään?

  ReplyDelete
 11. joku on pelannu vähän liikaa cyberpunkkia :D ravintoloiden ja kulttuuri-ilmiöiden suosio on paraikaa nousussa. taidat olla 100 vuotta aikaasi edellä (; ja mitä ihan asiaan itseensä tulee, ihmisen ruokavalion tulisi olla mahdollisimman monipuolista ja tuoretta. 'epäcoolius' tai vanhanaikaisuus eivät ole perusteita jonkun ruuan poisjättämiselle.

  ReplyDelete
 12. miks tää jätkä suoltaa tätä skeidaa. TOLLO MIKÄ TOLLO! hommais tyttöystävän ja tutustuis oikeeseen elämään.

  ReplyDelete