2011-02-15

Vanhanaikaiset ihmissuhteet on korvattava polyamorisilla suhteilla.

Minulta on kansainvälisen piraattiliikkeen kannattajana usein kysytty mielipidettäni ihmis- ja parisuhdeasioihin.

Useiden muiden piraattien tavoin pidän parisuhdetta vanhanaikaisena normina, jonka rinnalle on otettava tasavertaisena vaihtoehtona lukumääräneutraalit, vähintään kolmen ihmisen muodostamat suhteet. Parisuhdenormatiivisuus on mielestäni jäänne kristinuskon kaltaisten muinaisten taikauskojen dogmistoista, joilla ei ole nykyaikaisessa tieteellisessä ajattelussa minkäänlaista sijaa. Tällainen aikansa elänyt normi ei lainkaan sovellu nykyiseen maailmantilanteeseen ja teknologiseen todellisuuteen.

Mielestäni avioliitto tulisi muuttaa sekä sukupuoli-, laji- että lukumääräneutraaliksi. Lisäksi koska parisuhteet eivät todistetusti ole lainkaan niin kestäviä kuin polyamoriset suhteet, katsoisin aiheelliseksi jopa uudelleenmääritellä avioliiton siten, että se tarkoittaa vähintään kolmen itsetietoisen entiteetin välistä suhdetta. Tämän uudelleenmäärittelyn jälkeen tulisi olemassaoleville avioliitoille asettaa esimerkiksi kymmenen vuoden siirtymäaika, johon mennessä avioliitot on joko purettava tai muutettava polyamorisiksi ottamalla niihin mukaan vähintään yksi lisäjäsen.

Vanhanaikaisista parisuhteista nykyaikaiseen polyamorisuuteen siirtyminen helpottaisi etenkin monia sellaisia sosiaalisia ongelmia, joita ns. alemman tason miehet (ATM:t) kokevat elämässään. ATM:t joutuvat nykyisin käyttämään hyvin paljon vaivaa ns. PUA-naisteniskumenetelmien opiskeluun, jotta he saisivat edes joskus tyydytettyä Maslow'n tarvehierarkian mukaiset seksuaaliset perustarpeensa viettitoimintojaan vastaavalla tavalla. Mikäli ihmiskunta pystyisi luopumaan siitä taikauskoisesta ajattelusta, ettei parisuhteeseen voi ottaa ns. kolmatta pyörää, helpottuisivat ATM:ien seksuaaliset ongelmat huomattavasti. Voisinpa jopa esittää, että rekisteröityihin polyamorisiin suhteisiin asetettaisiin ns. ATM-kiintiö, joka edelleen helpottaisi ATM:ien seksinsaantimahdollisuuksia.

Mikäli minut valitaan eduskuntaan kevään vaaleissa, aion ajaa siellä parisuhteiden polyamorisoimista. Kaikkien Uudenmaan vaalipiirissä asuvien omilla aivoillaan ajattelevien suomalaisten kannattaa siis laittaa nimeni mieleen.

7 comments:

 1. Risto Räikkönen15/02/2011, 17:59

  Millä logiikalla ne alemman tason miehet saisivat enemmän pillua polyamoriassa? Parisuhde on edes jonkinlainen mahdollisuus teille linux-advokaateille saada naista.

  ReplyDelete
 2. Mites se Linux nyt tuohon juttuun liittyy? Olikohan vähän omituinen kommentti....

  ReplyDelete
 3. Islamissahan on jo valmiiksi avioliittolaki liberaalimpi. Myös tekijänoikeus on pikkasen erilainen.

  ReplyDelete
 4. Muuten olen kyllä polyamoriasta hyvin pitkälti samoilla linjoilla mutta tuo kymmenen vuoden siirtymäaika oli kyllä aikamoista hakuammuntaa. Ei polyamoria kaikille sovi, eivätkä sitä kaikki todellakaan kaipaa.

  Tärkeintä on muuttaa asenteita niin että se saataisiin normaaliksi käytännöksi parisuhteiden rinnalle.

  Ja ATM:t ynnämuut saavat kyllä hoitaa itselleen omat kumppaninsa ilman yhteiskunnallista avustusta. Tietyissä asioissa on hyvä ylläpitää niitä periaatteita jotka luonnossa ovat toimineet tähänkin asti.

  Paljon helpompaa se pillun saanti on kuin esimerkiksi työpaikan tai ruuan metsästys.

  ReplyDelete
 5. Voi tulla uusanarkokapitalistinörteille ihan uutena asiana, mutta tasapainoisessa suhteessa ihmisten välillä kyse ei ole seksin määrästä.

  ReplyDelete
 6. millä logiikalla atm pärjää paremmin, kun polyamoriassa nimenomaan pärjäävät ne miehet joilla on varaa elättää naisia kahdesta ylöspäin?

  ReplyDelete
 7. OLETKO TOMI KUULLUT VIELÄ JEDIAKATEMIASTA? OLET TERVETULLUT JOUKKOOMME!

  http://www.kolumbus.fi/jedi.akatemia/

  ReplyDelete