2011-04-03

Uudenaikaiset rahajärjestelmät on korvattava hopeakolikoilla.

Omilla aivoillaan ajattelevat suomalaiset ovat varmasti huomanneet jo ajat sitten, että maailmantalous kärsii valtavista kriiseistä, jotka johtuvat pääosin talouspoliittisia päätöksiä tekevien kukkahattutätien asiantuntemattomuudesta, matalaälyisyydestä ja vihjeettömästä kädettömyydestä.

Kaikki tämä idiotismi johtaa lähitulevaisuudessa vääjäämättä rahan ja arvopaperien arvon romahtamiseen. Kaikkien, joilla on varallisuutta näissä muodoissa, pitäisikin näin ollen muuttaa se sellaiseen muotoon, joka säilyttää arvonsa katastrofeista huolimatta. Olen itse aukottoman bayesiläisen päättelyprosessin kautta päätynyt siihen, että konkreettiset, fyysiset alkuaineet ovat turvallisin tässä maailmantilanteessa kuviteltavissa oleva sijoituskohde.

Muutamia kuukausia sitten sain haltuuni pienen määrän plutoniumia varsin kilpailukykyiseen hintaan. Sijoitin nimenomaan plutoniumiin, koska sen arvo/massa-suhde on hyvin korkea, ja koko varallisuutta on näin ollen helppo kuljettaa fyysisessä muodossa paikasta toiseen. Myöhemmin sijoitusvalintaani tarkemmin mietittyäni havaitsin sen kuitenkin aika huonoksi, sillä plutoniumin korkea arvo johtuu pääasiassa kaupparajoituksista ja jalostusteknologian kehittymättömyydestä. Tulevaisuudessa talouden raja-aidat tulevat kaatumaan ja teknologia kehittymään, jolloin myös plutoniumin hinta tulee romahtamaan. Tästä syystä myin plutoniumini pois (voitolla) ja ostin tilalle hopeakolikoita.

Jalometallit ovat toki luddiittiteknologia, mutta osittain juuri tästä syystä ne pystyvät pitämään arvonsa myös maailmanlaajuisten talouskriisien aikana. Jalometallienkin arvo tulee romahtamaan siinä vaiheessa, kun niiden keruu pystytään hoitamaan nanorobottien avulla sekä syvistä maankuoren kerroksista että metallipitoisilta asteroideilta, mutta tähän on vielä ainakin kymmenen vuotta aikaa ellei hieman enemmänkin. Kymmenen vuoden sisällä taloutemme on kuitenkin todennäköisesti jo siirtynyt tekoälyohjatuksi, ja fyysisistä vaihdon välineistä on näin ollen tullut lopullisesti tarpeettomia.

Hopean pariin minut johdatti minulle superfood-piireistä ennestään tuttu piraattihenkinen rahamies Olli Posti, joka on aktiivisesti mukana hopeasijoittamiseen keskittyvän Silverbank-organisaation toiminnassa. Olli Postin karisma on suorastaan sykähdyttävä, kun hän organisaation yöllisissä kokouksissa kertoo, kuinka ihmisen elämässä konkreettisesti läsnä olevat jalometallit huokuvat erityisiä vaurausvibraatioita, jotka harmonisoituvat omistajinsa kehoihin ja saavat heidät tekemään elämässään köyhyysvalintojen sijaan vaurausvalintoja.

Arvelisin, että vaurausvibraatio liittyy jotenkin jalometallien elektroniverhon kvanttikemialliseen rakenteeseen, joka saattaa tietyissä olosuhteissa aiheuttaa esimerkiksi aivan erityisenlaisia gluoni- ja sgluoniryöppyjä, jotka vaikuttavat elimistössä solutason prosesseissa. Hypoteesini sai empiiristä vahvistusta, kun toisen asteen initiaatiorituaalin yhteydessä nautin muiden samalle asteelle päässeiden Silvervault-toverieni kanssa erityisen vaurauspirtelön, joka oli suhteellisen tavanomainen superfood-pirtelö terästettynä kultapölyllä. Kulta on ihmiskehossa klassisen kemian mukaan täysin inertti, mutta tästä huolimatta tunsin itseni rituaalin jälkeen huomattavasti vauraammaksi kuin aiemmin. Kultapöly siis selvästikin vaikutti minuun jollain ei-kemiallisella tavalla. Uusimpien tutkimusten mukaan nenän reseptorit ovat sensitiivisiä tietyille kvantti-ilmiöille, joten arvelisin, että kultapöly kannattaa ottaa kehoonsa nimenomaan hengitysteitse esimerkiksi shishan polttamisen yhteydessä, jotta kvanttineurologinen vaikutus maksimoituisi.

Silverbank-yhteisö on täynnä aivan käsittämättömän loistavia ihmisiä, jotka hyväksyvät myös kaltaiseni ei-neurotyypillisen henkilön sellaisena kuin olen. Silverbankissa toimii myös lukuisia seksuaalisesti parhaassa iässä olevia teinityttöjä, joiden katson olevan otollisia kohteita PUA-tekniikoilleni. Pelimiesoppien pitäisi laskelmieni mukaan toimia erityisen hyvin sen jälkeen, kun olen noussut organisaatiossa hieman korkeampaan asemaan (esimerkiksi Operating Thetan III tai IV). Koen olevani seksuaalisesti keskimäärin yhtä kokenut kuin 15-vuotiaat tytöt, joten pyrin kohdistamaan ensisijaisen kiinnostukseni nimenomaan tähän ikäryhmään.

Keskustelut muiden hopeasijoittajien kanssa ovat saaneet minut ajattelemaan varallisuutta, elämää ja talouspolitiikkaa aivan uudella tavalla. Olen jo  pitkään ollut tietoinen siitä, että ihmisten, kansojen ja rotujen älykkyysosamäärät korreloivat niiden varallisuuksien kanssa, mutta vaurausvibraatioista kuultuani tulin ajatelleeksi, että kenties jalometalleilla on suorempikin nootrooppinen vaikutus. Tämä tarkoittaisi sitä, että esimerkiksi nykyisen kaltaisen kehitysavun sijaan kehitysapurahoilla voisi hankkia kulta- ja hopeapatsaita, jotka sijoitettaisiin köyhien maiden toreille ja muille keskeisille paikoille. Nämä patsaat säteilisivät ympäristöön vaurautta, nostaisivat ohikulkijoiden älykkyyttä ja saisivat heidät tekemään köyhyysvalintojen sijaan vaurausvalintoja.

Ajatus jalometallien nootrooppisuudesta on tietenkin vasta hypoteesi, enkä aio eduskuntaan päästyäni ajaa siihen perustuvia hankkeita ennen kuin tieteellinen näyttö vaurausvibraatioista on kiistaton. Hopea- ja kultakolikoiden asemaa laillisina maksuvälineinä aion kuitenkin ajaa, ja suosittelen myös kaikille lukijoilleni varallisuuden sijoittamista jalometalleihin ennen kuin on liian myöhäistä.

8 comments:

 1. Hopea- ja kultakolikot toimivat jo nyt ihan hyvänä valuuttana. Ei kannata odottaa siihen asti, että niistä saadaan virallista valuuttaa, vaan jokainen voi jo tänään käydä ostamassa niitä euroilla ja alkaa käyttämään niitä sivistyneiden ihmisten kesken tapahtuvassa kaupankäynnissä.

  ReplyDelete
 2. Loistavaa tekstiä! Ajattelin ettei näistä olliposteista ja ristopietilöistä ole mahdollista tehdä parodiaa, koska he tekevät sen jo itse, mutta nähtävästi onnistuu kun vetää tarpeeksi överiksi. Odotan mielenkiinnolla jatkoa heti kun olet silverclubissa vähintään tasolla Advanced Senior Associate Coffee Machine Operator. Keep up the good work!

  ReplyDelete
 3. Jokaisen minuutta, egoa, raiskataan hetki hetkeltä pankkien toimesta. Omat säästömme, hengissä pysymisen elementtimme, joutuvat yhteiskunnallisen turvallisuutemme pyhimmässä sopukassa, omalla tilillämme, pankissa, kerjäyksen uhriksi, oman pankkikartellimme päätöksellä.

  Siksi vaihdoin kaiken omaisuuteni hopeaan, jätin koulun kesken ja lähdin Nokian liukuhihnalle.

  T: Vammainen asperger rillipöllö

  ReplyDelete
 4. Eikös tällaisen fyysisen materian kerääminen juuri ole äärimmäisen vanhanaikainen ja konservatiivinen tapa käydä kauppaa? Eikö olisi jo korkea aika siirtyä epäkeskitettyihin digitaalisiin valuuttoihin, kuten vaikkapa Bitcoin, joita eivät luddiitit ja kukkahattutädit pääse horjuttamaan. Veikkaanpa että tuossa kymmenen vuoden kuluttua kun nanobotit rupeavat louhimaan lähialueen asteroideja, menettää mikä tahansa fyysinen materia arvonsa.

  Ottaen huomioon että joidenkin kymmenien vuosien kuluttua käytännössä koko yhteiskunta on siirtynyt virtuaaliseen todellisuuteen, tarvitaan kestävä, täysin materiasta riippumaton valuutta.

  Kulta- ja hopearahoihin siirtyminen kuulostaa lähinnä taantumiselta, ei kehitykseltä. Siirrytäänkö seuraavaksi oravannahkoihin vai takaisin vaihtokauppaan?

  ReplyDelete
 5. "Loistavaa tekstiä! Ajattelin ettei näistä olliposteista ja ristopietilöistä ole mahdollista tehdä parodiaa, koska he tekevät sen jo itse, mutta nähtävästi onnistuu kun vetää tarpeeksi överiksi. Odotan mielenkiinnolla jatkoa heti kun olet silverclubissa vähintään tasolla Advanced Senior Associate Coffee Machine Operator. Keep up the good work! "

  Munkin mielestä ihan huikea teksti, mutta itseasiassa tässä on tosi vähän parodiaa. Esim. Posti on ihan täysin vakavissaan ton varallisuussäteilyjutun kanssa, ja jos se ajattelisi hetkeäkään kehitysmaiden ongelmia niin se aivan hyvin voisi päätyä kannattamaan kultapatsaita ratkaisuna (tai ei ehkä voisi; se varmaan tajuaisi miten vitun naurettava idea se olisi, mutta loogisesti ottaen kultapatsaas on täysin johdonmukainen ratkaisu jos kalliin kaman lähellä oleminen kerran edistää vaurastumista).

  Olli on myös hyvin eksplisiittinen pyrkimyksestään käyttää PUA-tekniikoita 16 kesäisiin tyttöihin, joita porukoissa pyörii.

  ReplyDelete
 6. Tuen ihmisen oikeutta omaan todellisuuteen mutta jättäkää hyvät ihmiset ne kasvuikäisiin liittyvät aikeenne pois näistä sotkuistanne...!

  ReplyDelete
 7. Wareborg on vihjeetön luddiitti. Ettäkö meidän pitäisi palata takaisin hopearahoihin tai louhia asteroideja? Et ole tainnut tajuta että varmasti jo 5 vuoden päästä meillä on nanobotteja jotka tekevät esim. hopeaa tai kultaa mistä tahansa aineesta.

  ReplyDelete
 8. Ah, nice! ja mikä parasta, menin jo hetkeksi lankaan.

  Kiitän, tämä oli helposti viikon paras teksti. Kevätväsymykseni on jo lähes kokonaan poissa.

  ReplyDelete