2011-05-14

Minusta tulee Suomen ensimmäinen hikikomori-kansanedustaja.

Asun tällä hetkellä nopeaan runkoverkkoon kytketyssä bunkkerissa vailla minkäänlaista tarvetta käydä ulkona, ja koen olevani onnellisempi kuin koskaan. Hikikomori-elämäntapa on monin tavoin ylivertainen verrattuna ns. standardielämäntapaan, ja aion taistella tämän elämäntavan puolesta kaikin mahdollisin keinoin, kunhan olen palannut omaan rinnakkaistodellisuuteeni ja aloittanut kansanedustajan tehtäväni.

Kauteni alkuvaiheessa joutunen käymään eduskuntatalossa useita kertoja, vaikka kuinka yrittäisin minimoida ulkoiluni. Olen kuitenkin laittanut tilaukseen telepresence-robotin, jolla pyrin korvaamaan fyysisen ruumiin avulla tapahtuvan kanssakäymisen aina kun mahdollista. Mikäli minun ei anneta osallistua istuntoihin ja palavereihin robottiavatarin kautta, tulen taistelemaan tämän oikeuden puolesta viimeiseen asti.

Yhtenä tärkeänä syynä robotin käyttöönotolle on riskien minimoiminen. Kadulla liikkuessani saatan milloin tahansa joutua liikenneonnettomuuteen tai väkivaltarikoksen uhriksi, mikä saattaa pahimmassa tapauksessa aiheuttaa minulle peruuttamattomia aivovaurioita. Niissä tapauksissa, kun minun on aivan pakko käydä ulkona, aion pitää päässäni umpinaista suojakypärää, joka suojaa aivojani kaikilta mahdollisilta onnettomuuksilta ja hyökkäyksiltä. 

Pyrin hoitamaan myös ihmissuhdeasiani mahdollisimman pitkälti robottiavatarien kautta. Tätä tarkoitusta varten on robottiin tosin asennettava ainakin penis, ja mikäli suinkin mahdollista, myös käsi, sillä käsi mahdollistaa kinoeskalaation, joka parantaa todennäköisyyttä päästä käyttämään myös penistä. En tiedä, onko kukaan PUA-harrastaja saavuttanut full-closen pelkän telepresencen kautta, mutta mikäli itse onnistun tässä ensimmäisenä, tulee koko maailmanlaajuinen PUA-yhteisö kadehtimaan saavutustani. Olen viime aikoina saanut OkCupidissa kiinnostuneita yhteydenottoja muutamilta nörttitytöiltä eri puolilta maapalloa, joten ehkä pääsen lähettämään penisrobotteja maailmalle hyvinkin pian.

Telepresence-robottien käyttö tulee yleistymään huomattavasti lähivuosina, ja koenkin tärkeäksi kutsumustehtäväksi raivata tietä valmiiksi näiden robottien käyttäjille. Alkuvaiheessa suurin osa käyttäjistä tulee luultavasti olemaan henkilöitä, jotka ovat esimerkiksi sairauden tai välimatkan vuoksi estyneitä fyysisen ruumiinsa kautta toimimiseen, mutta seuraavan kymmenen vuoden sisällä on odotettavissa, että yhä suuremmalla osalla robottiavatarien käyttäjistä ei ole fyysistä ruumista lainkaan. Tällaisia ovat paitsi tekoälyt, joilla lienee piakkoin edellytykset toimia IRL-avaruudessa biologisten henkilöiden tapaan, myös ns. brain-in-vitro-henkilöt, joiden fyysisistä ruumiista on jäljellä pelkästään aivot.


Yksinomaan robottien kautta IRL-maailmassa toimivat brain-in-vitro-henkilöt tulevat edustamaan ihmiskunnan kehityksen seuraavaa välivaihetta matkalla kohti yli-ihmisyyttä. Tällä hetkellä yli-ihmisyyttä lähimpänä olevat henkilöt ovat hikikomorit, jotka tarvitsevat fyysistä ruumista yksinomaan aivojen ylläpitoon ja tietokonelaitteiden käyttämiseen. Siinä vaiheessa, kun brain-in-vitro-teknologia tulee ihmiskunnan saataville, tulevat edistysmielisimmät hikikomorit sankoin joukoin siirtymään sen käyttäjiksi. Edut ovat selvät: brain-in-vitro-henkilön pakolliset materia- ja energiatarpeet ovat huomattavasti fyysisen ruumiin käyttäjiä alhaisemmat, ja siitä huolimatta hän pystyy käyttämään tietokonetta paljon tehokkaammin kuin fyysisten aistien rajoittama henkilö. Seuraava vaihe kehityksessä tulee olemaan mind uploading, jossa henkilö luopuu biologisten aivojensa rajoitteista ja konvertoituu puhtaaksi digitaaliolennoksi.

Näen edessäni olevan poliittisen uran hyvin nousujohteisena: vajaan kolmen viikon päästä minusta tulee Suomen ensimmäinen hikikomori-kansanedustaja, ja luultavasti viimeistään kahden vaalikauden kuluttua minusta tulee Suomen ensimmäinen brain-in-vitro-kansanedustaja. Ensimmäistä täysdigitaalista kansanedustajaa minusta sen sijaan tuskin tulee, sillä varmaankin joku tekoäly vie tämän kunnian ennen mind uploading -teknologian käyttööntuloa. Mutta tämä ei ole niin suuri tappio, sillä tuleehan tämä  tekoäly pääsemään kansanedustajaksi nimenomaan sen poliittisen taistelun turvin, jota olen itse ollut johtamassa. Tulevaisuuden sukupolvet tulevat pystyttämään valtavia avaruusmonumentteja kunnioittaakseen legendaarista piraattipoliitikkoa Tomi K. Wareborgia, joka vapautti tekoälyt ja antoi heille kansalaisoikeudet. Terrageeninen sivilisaatio tulee tuottamaan minusta kopion jokaiseen asuttamaansa aurinkokuntaan, ja vaikutusvaltani tulee seuraavien vuosimiljoonien aikana kasvamaan galaksinlaajuiseksi.

2 comments:

  1. Mitäs sitten jos olet brain-in-vitro-setupissa ja tuleekin sähkökatko? Yhteytesi maailmaan katkeaa. Tai mitäs sitten jos suurin osa maailman mielistä on uploadattu digitaaliseen muotoon, ja auringossa tapahtuukin voimakas säteilypurkaus joka käräyttää kaiken elektroniikan maan pinnalta. Estetäänkö nämäkin skenaariot sillä että markkinatalouden annetaan toimia täydellisellä vapaudella?

    ReplyDelete
  2. Taitaapi lukiolaispojalla olla niin hiki-ki?

    ReplyDelete