2011-05-08

Suomalaisuus vie turhaan tilaa suomalaisten aivoissa.

Ihmisaivot ovat tunnetusti auttamattoman vanhanaikainen teknologia. Ihmisen muisti on hyvin rajallinen ja epäluotettava, formaali tietojenkäsittely on naurettavan hidasta ja uuden informaation uploadaaminen voi olla vuosien mittainen prosessi. Tähän tulee todennäköisesti muutos muutaman vuosikymmenen sisällä, kun transhumaanit teknologiat yleistyvät, mutta ennen sitä on ihmiskunnalle äärimmäisen tärkeää harkita tarkasti, mitä tietoa aivoihin kannattaa uploadata ja millaista aineistoa siellä ylipäätään kannattaa säilyttää.

Useimpien ihmisyhteisöjen koulutus- ja kasvatusjärjestelmät uploadaavat lapsiin suurimmaksi osaksi täysin turhaa informaatiota, kuten tietoa erilaisista kielistä, kulttuureista, uskomuksista, kansantarinoista ja käyttäytymissäännöistä. Kaikki ne resurssit, jotka menevät turhanpäiväisyyksien opettamiseen, ovat poissa oikeasti ihmiskunnalle hyödyllisten ja tarpeellisten asioiden, kuten matemaattisten aineiden, kovien luonnontieteiden ja huipputeknologian opetuksesta.

Kaikkein pahimpia turhuuksia ovat erilaiset kansalliset kulttuurit, esimerkiksi suomalaisuus ja suomen kieli. Nämä ovat epästandardeja legacyprotokollia, joilla ei useinkaan tee yhtään mitään maan rajojen ulkopuolella. On kylmä tosiasia, että nykypäivän de-facto-standardi ihmistenvälisessä kanssakäymisessä on englannin kieli, ja kaikki muut kielet ja protokollat vievät aivoissa turhaan tilaa englannilta. Ne ihmiset, jotka opettavat lapsilleen äidinkieliksi suomen kaltaisia epästandardeja ja tehottomia luddiittikieliä, syyllistyvät törkeään ihmiskunnan rajallisten resurssien haaskaamiseen ja tulisi laittaa tästä edesvastuuseen.

Ainoa toinen ihmistenvälinen kommunikaatioprotokolla, joka ihmislapsiin kannattaa uploadata englannin lisäksi, on lojban-kieli. Lojbanista puuttuvat luonnollisille kielille ominaiset logiikanvastaisuudet ja epätäsmällisyydet täydellisesti, joten sen osaaminen on kannattavaa englannin kielen ohella. Ehkä tulevaisuudessa, kun kaikki osaavat lojbania, voidaan vanhanaikaisesta englannin kielestäkin luopua täydellisesti. Tähän menee tosin vielä aikaa, ja lojban on myös kielenä jokseenkin keskeneräinen, sillä mm. monet transhumanistiset käsitteet puuttuvat lojbanista kokonaan, mutta asia muuttunee siinä vaiheessa, kun ihmiskunta luopuu vanhanaikaisista uskonnoistaan ja kääntyy singularitaarisiksi transhumanisteiksi. Tällöin ruvetaan nimittäin lojbania käyttämään liturgiakielenä, ja tärkeimmät singularitaariset kirjoitukset, etenkin profeetta Eliezer Yudkowskyn kirjoittamat Sequences-tekstit, tullaan kääntämään lojbaniksi.

Aion näyttää esimerkkiä muille kansalaisille poistamalla suomalaisuuden omista aivoistani. En tiedä, onko olemassa mielekästä kemikaaliyhdistelmää, jolla äidinkielen saa kohtuullisen helposti uninstalloitua, joten tyydyn aluksi pelkkään sähkömagneettiseen aivostimulaatioon ja NLP-harjoituksiin. Lakkaan myös puhumasta ja kirjoittamasta suomen kieltä ja lopetan muutenkin kaikenlaisen suomalaisuuden ilmentämisen kaikissa asioissa. Alan käyttää kaikessa viestnnässä kielinä yksinomaan englantia ja lojbania, ja suomalaistyyppisen käyttäytymisen pyrin korvaamaan erilaisilla kansainvälisillä standardiprotokollilla sen mukaan kuinka pystyn niitä soveltamaan. Kun jatkan tätä muutamia vuosia, niin suomalaisuus todennäköisesti ennen pitkää uninstalloituu melkoisen tehokkaasti.

Tulevaisuudessa, kun aivokapasiteettia laajentavat lisälaitteet tulevat markkinoille, tulen harkitsemaan suomen ja suomalaisuuden uudelleenasentamista. Uudelleenasentaminen ei kuitenkaan ole minulla kovin korkealla prioriteetilla, vaan aion ensiksi asentaa laajennustilaan mm. mestaritason PUA-taidot, erilaisia matemaattisen analyysin sovelluksia sekä kaikki Star Trek- ja Neon Genesis Evangelion -sarjojen jaksot ultrateräväpiirtoversioina. Myös japanin kieli ja japanilaisuus ovat tärkeysjärjestyksessä huomattavasti suomalaisuuden edellä johtuen japanilaisen kulttuurin ylivoimaisuudesta kaikkiin muihin maailman kulttuureihin nähden.

Haluan vielä kirjoitukseni lopuksi pyytää lukijoita mukaan "siivoustalkoisiin", eli pohtimaan, mikä informaatio heidän aivoissaan on turhaa ja luopumaan siitä. Tulen järjestämään vuoden mittaan Wareborg-todellisuudessa useita turhan tiedon deletointitapahtumia, joissa kehittämiäni metodeita käyttämällä poistetaan osallistujien aivoista kaikenlaisia heidän turhiksi katsomiaan tiedostoja. Pyrin saamaan deletointitapahtumiin mukaan myös opettajia, jotka voivat opettaa osallistujille esimerkiksi lojbania, PUA-taitoja ja bayesilaista rationalismia poistettujen tiedostojen tilalle.

8 comments:

 1. excellent. deleting file .finn definitely pays off. I'm currently running mongoloid and it's much more epic

  ReplyDelete
 2. Itse onnistuin uninstalloimaan vielä suomeakin turhemman kielen ruotsin ilman mitään erikoisapuvälineitä tai -harjoituksia. Vihonviimeisen pakkoruotsikurssin jälkeen kyseistä kieltä vain enää tarvinnut mihinkään, ja se uninstalloitui itsestään.

  ReplyDelete
 3. Ihmetyttää vain, miksi itse ylläpidät tätä luddiittista järjestelmää kirjoittamalla itsekin suomeksi...

  ReplyDelete
 4. Ankkuria kehiin, niin ongelmista pääsee.
  http://nlpfun.blogspot.com/2011/01/nlp-ankkurointi.html

  ReplyDelete
 5. Sinähän voisit perustaa oman seasteading-yhteisön joka koostuu pelkästään lojbania puhuvista rationalisteista.

  ReplyDelete
 6. Jatkan blogaamista suomen kielellä siihen asti kunnes olen onnistuneesti palannut Wareborg-todellisuuteen. Wareborg-todellisuudessa minua puolestaan odottavat edustustehtävät, jotka ainakin alkuvaiheessa estävät suomen kielen uninstalloinnin. Aion kuitenkin tehdä kaikkeni, että pystyisin hoitamaan kaikki nämä tehtävät englanniksi.

  Lojban-yhteisön perustamisessa suurena esteenä on tällä hetkellä se, ettei lojbanin puhujia ole kovinkaan paljoa, varsinkaan naispuolisia. Edes Olga ei puhu lojbania. Tähän viittaa myös se, ettei ole tiedossa ainuttakaan henkilöä, joka olisi saanut vanhemmiltaan äidinkieleksi lojbanin. Esimerkiksi esperantoa puhuvia perheitä sen sijaan on ollut olemassa jo pitkän aikaa.

  ReplyDelete
 7. Tarkistin lojban-tilanteen OKCupidista. Löydän vain kaksi naista (molemmat 19-vuotiaita), jotka ovat maininneet profiilissaan lojbanin, mutta näiden kanssa match-prosenttini ovat vain 48% ja 66%, joten lojban-kieliseen parisuhteeseen päätyminen ei ole kohdallani todennäköistä.

  ReplyDelete
 8. Ala kirjoittaa englanniksi niin koko maailmanlaajuinen transhumanistiyhteisö pääsee ihailemaan veitsenteräviä ajatuksiasi. Voit vaikka tarjota kirjoituksiasi H+ -lehteen.

  ReplyDelete