2010-11-10

Lisää havaintoja rinnakkaistodellisuuksista.

Kirjoitin eilen blogiini merkillisistä havainnoista, joita olen viime aikoina tehnyt liittyen arkiseen elinympäristööni. Aiheeseen liittyvät tutkimukset ovat nyt edenneet, ja voin esittää jo jonkinlaisia alustavia päätelmiä.

On ilmeistä, että Otaniemen ja Helsingin välillä on jonkinlainen aika-avaruuskontinuumin disruptio, joka toimii kahden rinnakkaistodellisuusfaasin välisenä rajapintana. Olen nimennyt rinnakkaistodellisuudet selkeyden vuoksi "Wareborg-todellisuudeksi" ja "Internet-todellisuudeksi", ja näiden todellisuuksien ominaispiirteet ovat oman elämäni kannalta seuraavat:

"Wareborg-todellisuus" on se todellisuus, jossa olen itse syntynyt, ja joka vastaa itselleni myös fyysistä todellisuutta tällä hetkellä vielä ainakin Otaniemen osalta. Otaniemen K-Extra on tässä maailmassa olemassa vielä vuonna 2010.

"Internet-todellisuus" on taasen se todellisuus, jota Internetin ja puhelinverkon kautta havainnoimani maailma vastaa, ja joka vastaa itselleni fyysistä todellisuutta ainakin Helsingin keskustan osalta. Minä, äitini ja Otaniemen K-Extra eivät ole olemassa tässä todellisuudessa vuonna 2010.   

Kävin eilen illalla Lauttasaaressa tarkastelemassa todellisuuksien välistä rajapintaa lähemmin. Vielä maanantai-iltana rajapinta sijaitsi Lauttasaaren ja Ruoholahden välisen sillan keskivaiheilla, mutta nyt se oli siirtynyt joitakin satoja metrejä länteen päin, lähelle Maamonlahdentien ylikulkusiltaa. Tein lukuisia mittauksia ja silmämääräisiä havaintoja rajapinnan kummallakin puolella käyttäen apuvälineinä mm. yleismittaria, mittanauhaa ja matkapuhelimeni sekuntikello-ohjelmistoa. Havaitsin, että rajapinta ei ollut pelkkä pinta, vaan sillä oli myös paksuus. Minulla oli vaikeuksia mitata tätä paksuutta johtuen rajapinnan reunakohtien epämääräisyydestä, mutta arvioin sen olevan noin 15 senttimetriä. Kun asetin yleismittarini toisen tai molemmat mittausjohdot pinnan sisään, jännitelukemat alkoivat fluksatoida nopeasti edestakaisin kuitenkaan koskaan ylittämättä seitsemääsataa millivolttia. Pinnan sisällä myös väliaineen lämpötila oli kädellä arvioituna noin kymmenen kelviniä korkeampi kuin sen ulkopuolella, ja ilmeisesti tämä lämpötilaero on myös syynä visuaaliseen distortioon, jonka ansiosta pinnan olemassaolon pystyy havaitsemaan näköaistilla muutamien metrien päästä.

Koska rajapinta oli vuorokauden sisällä liikkunut satoja metrejä, katsoin aiheelliseksi mitata sen nopeuden mahdollisimman tarkasti. Ilmiön reunakohtien epämääräisyydestä johtuen myös sen sijainnin tarkka määrittäminen edes kymmenien senttimetrien tarkkuudella tuotti minulle huomattavia vaikeuksia, joten istuskelin ilmiön vieressä kaikkiaan reilun kahden tunnin ajan tehden uusia mittauksia säännöllisin väliajoin. Suoritin mittausten jälkeen tarkan data-analyysin, ja päädyin siihen, että rajapinnan kulkunopeus Länsiväylän suuntaisen komponentin suhteen oli noin 21.4 +/- 0.5 senttimetriä minuutissa. Koska minulla ei ollut mukana kompassia, eikä puhelimessanikaan ole GPS-paikannusominaisuuksia, en pystynyt määrittämään nopeusvektorin Otaniemen suuntaista komponenttia kovinkaan tarkasti, mutta arvioin sen olevan 20 +/- 4 cm/min. Mikäli nopeus siis pysyy vakiona, niin pahimmassa tapauksessa rajapinta tulee saavuttamaan Otaniemen torstaina 19.11.2010 noin klo 4:20 ja oman asuntoni perjantaina 20.11.2010 noin klo 6:00. Minulla on siis vielä yli viikko aikaa ennen kuin syntymätodellisuuteni katoaa kokonaan tapahtumahorisontin tuolle puolen.

Käytin mittausten välisiä odotteluaikoja hyväkseni kyselemällä ohikulkijoilta erilaisia tutkimuksen kannalta oleellisia asioita PUA-tekniikoita hyväksikäyttäen. Approach anxietyni oli kuitenkin varsin voimakas etenkin HB8:n ylittävien naisten kohdalla. Jopa silloin, kun rohkeuteni riitti openerien käyttämiseen, saamani vastaukset olivat valtaosaltaan käyttökelvottomia tutkimusdataksi. Tyypillisiä vastauksia olivat esimerkiksi "Sori, mullon nyt kiire." ja "Vittu, ooksä aivan sekasin?". Eräs noin HB5.5:n luokkaa oleva keski-ikäinen nainen antoi kuitenkin vastaustensa kautta äärimmäisen keskeistä tietoa. Yritän seuraavassa rekonstruoida keskustelun muistitietojeni pohjalta:     

Minä: Hei, oletko koskaan käynyt Otaniemessä?

HB5.5: Häh... oon mä...

Minä: Tiedätkö Otaniemen K-Extran?

HB5.5: Eiks se oo lopetettu?

Minä: Niin, onhan se lopetettu. Näetkö muuten tuon väreilevän kalvon tässä kohti, missä liikutan kättäni?

HB5.5: Jaa minkä... emmä kyl mitää nää...

Minä: Asia selvä, kiitoksia tiedosta.

(HB5.5 jatkaa kävelyä ja kävelee tässä välissä rajapinnan läpi)

Minä: Hei! Odotas vielä hetki...

HB5.5: No mitä...

Minä: Mitä sinä sanoit äsken siitä Otaniemen K-Extrasta?

HB5.5: Siis mitä, ollaanks me puhuttu joskus?

Minä: Öö... ei varmaan... mutta siis, että tiedätkö Otaniemen K-Extran?

HB5.5: Ai, kyl mä tiiän...

Minä: Onko se vielä olemassa?

HB5.5: No eiks se oo...

Minä: Asia selvä, kiitoksia tiedosta. Voisinko muuten saada sinun puhelinnumerosi?

HB5.5: Vitun hullu, kehtaat vielä tommosen jutun jälkeen kysyy!!! Hyvästi!!!

Mainittakoon, että yritin edellämainittua canned routinea kaikkiaan neljäänkymmeneenyhdeksään eri henkilöön, mutta sain sen suoritettua loppuun asti vain kyseisen HB5.5:n kohdalla. Closeen asti en päässyt tässäkään tapauksessa, joten tulos oli pelimiessuorituksena äärimmäisen huono johtuen ehkä siitä, ettei minulla ollut riikinkukkovarusteita ylläni.

Kukaan niistä kymmenestä henkilöstä, joilta sain kysyttyä "väreilevästä kalvosta", ei nähnyt sitä. Tein myös kahden ohikulkijan kohdalla mielenkiintoisen havainnon, että heidän ulkonäkönsä oli vaatteiden osalta erilainen rajapinnan eri puolilla.

Olen havaintojeni perusteella päätellyt, että useimmista ihmisistä on olemassa kaksi rinnakkaismuotoa, toinen Wareborg-todellisuuden ja toinen Internet-todellisuuden puolella. En nähnyt rajapintaa tarkkaillessani yhdenkään ihmisen "katoavan tyhjään" tai "ilmestyvän tyhjästä", joten rajapinnan läpäisytapahtuma on jotenkin synkronoitunut siten, että henkilöiden rinnakkaismuodot läpäisevät sen omissa todellisuuksissaan tarkalleen samassa kohti samaan aikaan.

Itse olen kuitenkin henkilö, jolla ei ole kahta rinnakkaismuotoa eri todellisuuksissa, vaan joka on olemassa vain Wareborg-todellisuuden puolella. Voisin kutsua itseni kaltaisia henkilöitä tämän mukaan esimerkiksi "todellisuusrajoitteisiksi". Hypoteesini mukaan todellisuusrajoitteiset henkilöt kykenevät havaitsemaan todellisuuksien välisen rajapinnan ja kulkemaan sen läpi toisen todellisuuden puolelle mukanaan oman kotitodellisuutensa informaatio.

Ilta ja yö jatkuivat rajapinnan laajempialaisella kartoittamisella. Liikkumismahdollisuuteni olivat rajalliset, mutta havaitsin rajapinnan reunakohdan myös Munkkiniemessä. Aamulla jätin menemättä luennoille selvittääkseni mahdollisimman monta rajapinnan pistettä Otaniemen pohjois- ja länsipuolilta. Löysin reunakohdan jokaisesta suunnasta, josta sitä yritin etsiä, ja päädyin johtopäätökseen, että rajapinnassa todennäköisesti ei ole aukkoa, jonka läpi pystyisin "pakenemaan" omaan todellisuuteeni. Minun on siis hyväksyttävä se tosiseikka, että Internet-todellisuus "syö" alle kahden viikon kuluessa Wareborg-todellisuuden, enkä pysty tekemään tälle asialle mitään. Minun on piakkoin sopeuduttava elämään vieraassa rinnakkaistodellisuudessa, jossa minua ei ole koskaan aiemmin ollut edes olemassa.

Olen onnistunut paikantamaan muutamia ystäviä ja sukulaisia, joilla on minusta Wareborg-todellisuuden mukainen muistikuva. Nämä henkilöt tulevat olemaan lähiviikkojen aikana kultaakin arvokkaampia, sillä he pystyvät tarjoamaan minulle väliaikaisen majapaikan sekä apua virallisten asioiden hoidossa. Wareborg-todellisuuden henkilöpapereitani todennäköisesti pidetään Internet-todellisuuden puolella väärennöksinä, joten etenkin henkilöllisyysasia on hoidettava kuntoon mahdollisimman pian.

Minulla todennäköisesti on myös ennestään tuntemattomia kohtalotovereita, joita todennäköisimmin löytänen Otaniemestä. Vaikka rajapinnan muodon määrittely onkin ollut hyvin haastavaa, olen suhteellisen varma siitä, että "kuplan keskipiste" sijaitsee jossain Otaniemen alueella. Aion lähipäivinä laittaa sekä Internetiin että TKK:n ja K-Extran ilmoitustauluille ilmoituksia, joiden kautta pyrin saamaan yhteyden muihin kaltaisiini todellisuusrajoitteisiin henkilöihin.

Tietokoneelleni on tallennettuna tiedostoja, kuten ennen 20.10.2010 päivättyjen ohjelmistojen lähdekoodeja ja WWW-selainten välimuistitiedostoja. Näiden Wareborg-todellisuudesta peräisin olevien tiedostojen vertailu vastaaviin Internet-todellisuuden versioihin tulee toivottavasti paljastamaan merkittäviä seikkoja todellisuuksien välisistä eroista. Todellisuuksien vertailu on kuitenkin toistaiseksi toissijaista, sillä juuri nyt tärkeintä on saada pelastettua kaikki informaatio, joka Wareborg-todellisuudesta on vielä jäljellä, jotta teknologisen singulariteetin jälkeen Wareborg-todellisuus olisi mahdollista rekonstruoida. Erityisesti haluan varmistaa, että pystyn rekonstruoimaan oman äitini. Minulla on jo nyt ikävä häntä, mutta en tule luultavasti enää koskaan saamaan yhteyttä häneen tässä maailmassa. Singulariteetti on ainoa toivoni saada tavata äitini vielä kerran, ja siihenkin on vielä yli kolmekymmentä vuotta aikaa.

Mutta näillä mennään eteenpäin.

Tomi "Wareborg" Kuuslahti
Todellisuushäiriön uhri ja transdimensionaalinen orpo

14 comments:

 1. Ms. Hikikomero Hikikomori10/11/2010, 20:05

  Sinusta kehkeytyisi loistava anime-sarja. Katsoisin sitä mielelläni.

  ReplyDelete
 2. Olen halukas toimimaan apuna kun todellisuutesi katoaa. Tarkkailen tilannetta ja otan yhteyttä, kun on aika. -Internet

  ReplyDelete
 3. Tomi, mä en oikeasti tajua mitä sä oot alkanut sekoilemaan, mutta aion pistää ne toissakesäset mökkikuvat facebookiin ihan vain siksi, ettei kukaan uskoisi näitä sun rinnakkaistodellisuusjuttujas.

  ps. voisit vastata puhelimees tai fb-meileihin, koska täällä aletaan oikeasti kohta huolestumaan. hauskuudellakin on rajansa.

  ReplyDelete
 4. Minusta on kyllä tärkeää, että kaikki mahdollinen Wareborg-todellisuutta esittävä kuvamateriaali siirretään mahdollisimman pian Internet-todellisuuden puolelle. Lisäsin myös itse yhden kuvan.

  ReplyDelete
 5. mä en ehkä ihan ymmärrä tätä teidän nörttihuumoria kaikkinensa, mutta laitoin kuvat sinne mun 2009-albumiin.

  ReplyDelete
 6. En ymmärtäny mitään, mutta pihkuran mielenkiintoiselta vaikuttaa. Jos saisin pyytää niin syvennäppä viellä vähän näitä kahta eri ulottuvuutta.

  ReplyDelete
 7. Läheisilläni on ollut hyvin suuria vaikeuksia ymmärtää ongelmaani, vaikka olen yrittänyt hyvin peruskäsitteistä lähtien selittää rinnakkaismaailmankaikkeuksiin liittyviä teorioitani ja havaintojani. Saan kuulla vain selityksiä, että olisin jotenkin päästäni vialla ja tarvitsen hoitoa, vaikka mieleni toimii täysin rationaalisesti ja olen näin ollen sulkenut kyseisen mahdollisuuden kokonaan pois. Ehkä paras tapa saada tukea on pelata vähän aikaa mukana, en tiedä...

  Itsellenikin on koko rinnakkaistodellisuusjuttu suurelta osin täysin mysteeri. En osaa arvailla edes ylimalkaisesti ilmiön kvanttimekaanisia perusteita. Olen jo käytännön syistä joutunut keskittymään tutkimuksissani ensi sijassa käytännön seikkoihin teorian sijaan, mutta ehkä teorian aika tulee kunhan saan elämäntilanteeni tasattua.

  ReplyDelete
 8. Olen myös yrittänyt ongelmaa havainnollistaakseni löytää sopivaa Star Trek -jaksoa, jossa olisi edes osittain vastaava asetelma. Harmillisesti osa ihmisistä, joilla olisi mahdollisuus auttaa minua, on älykkyysosamäärältään niin alhaisella tasolla, etteivät he kykene ymmärtämään edes Star Trekiä. Minun on siis tärkeää nostaa heidän älykkyysosamääränsä riittävälle tasolle mahdollisimman pian. Tässä muutamia metodeita:

  Sähkövirta aivoihin parantaa matemaattisia taitoja: http://www.tiede.fi/uutiset/4076/sahkovirta_aivoihin_parantaa_matemaattisia_taitoja

  Aivoihin ohjattu valo parantaa aivojen toimintaa: http://www.valkee.com/tiede.html

  ReplyDelete
 9. Monilla ihmisillä on vanhoja Star Trek -DVD-kokoelmia ja he lahjoittavat ne varmasti mielellään. Älä luovu toivosta!

  ReplyDelete
 10. Oletko koettanut kääntää rajapinnan polariteettia? Se saattaisi johtaa etenemisen pysähtymiseen, rajapinnan vetäytymiseen ja lopulta Wareborg-todellisuuden palautumiseen ainoaksi todellisuudeksi.

  Mistään pienestä hommasta ei tosiaan ole kyse, mutta jos haluat apua urakassa, niin laitapa sähköpostia noppakone@yahoo.com. Opiskelen teknistä fysiikkaa, ja oivallukseni vuoksi tutkin parhaillaan parasta keinoa polariteetin kääntämiseksi. En varmuuden vuoksi poistu Otaniemestä ennen vastaustasi, jotta en unohtaisi tätä kaikkea.

  ReplyDelete
 11. Oletko tullut ajatelleeksi, että ns. hullut ihmiset kokevat lähestulkoon aina itse olevansa täysijärkisiä ja rationaalisia. On järkyttävän paljon todennäköisempää, että sinä olet harhainen, kuin että kukaan muu ei havaitse ilmiötä, varsinkin kun olet konstruoinut ilmiöstä vielä sellaisen, että sitä ei voi mitenkään havainnoida olematta sinä, se "spesiaali" tapaus. En sinänsä pidä ilmiötä mahdottomana, mutta ehkä sinunkin kannattaisi miettiä, oletko harhainen.

  Tai sitten minua trollattiin.

  ReplyDelete
 12. Polariteetin kääntäminen kävi minulla mielessä, sillä se on hyvin usein ratkaisu etenkin moniin spekulatiivisiin ongelmiin, mutta en keksinyt, kuinka sen pystyisi tekemään. Lähetän sinulle nyt sähköpostia.

  Ne, jotka eivät vielä usko ilmiön todellisuuteen, ja kaikki muutkin, jotka haluavat auttaa minua, voivat tulla tänään perjantaina 12.11. klo 21:00 Munkkiniemen ja Kuusisaaren väliselle sillalle, jossa aion todistaa rajapinnan olemassaolon. Ilmiö vaikuttaa käyttämiini mittalaitteisiin, joten kyseessä ei ole mikään hallusinaatio.

  ReplyDelete
 13. Oletko koittanut vaikuttaa rajapinnan ilmanlämpötilaan ja tehnyt sitten havaintoja minkälaisia vaikutuksia sillä on sen nopeuteen? Saisitko esim lämpötilaa muuttamalla poltettua rajapintaan aukon josta pääsisit vapaasti liikkumaan todellisuuksien välillä?

  ReplyDelete
 14. Tein eilen illalla rajapinnan luona lukuisia kokeita, joista yksi oli veden heittäminen rajapinnan päälle. Näyttää siltä, että rajapintaan kasautuva energia (joka muuntautuu mm. lämpöenergiaksi ja potentiaalieroiksi) on peräisin lähteestä, johon ei pysty vaikuttamaan ulkoisesti. Vaikka väliaineen lämpötilaa pystyykin laskemaan ja varauksia neutraloimaan, ei tällä näyttäisi olevan minkäänlaista vaikutusta rajapinnan muotoon tai etenemiseen. On mahdollista, että ilmiöön voisi vaikuttaa esim. negatiivisella energialla, keinotekoisella mustalla aukolla tai antimaterialla, mutta itselläni ei ole (eikä liioin koko TKK:lla) mahdollisuuksia järjestää mitään näistä viikon sisällä.

  Olen myös pohtinut alkeishiukkasten käyttäytymistä rajapinnassa. Näyttäisi siltä, että ne fotonit, joilla on yhtenäinen elinkaari kummankin rinnakkaistodellisuuden puolella (esim. fotonit, jotka osuvat kummankin todellisuuden puolella saman henkilön verkkokalvoon) "neutraloituvat" yhteisen historiansa kautta siten, ettei rajapinnalla ole näennäisesti niihin mitään vaikutusta, ja tästä syystä vain todellisuusrajoitteiset henkilöt ja heidän käyttämänsä tieteelliset instrumentit pystyvät havaitsemaan rajapinnan.

  Tämä fotonikysymys on saanut minut myös huolestuneeksi. Rajapinnan energiatiheys näyttäisi nimittäin olevan kääntäen verrallinen kuplan säteen neliöön, mikä implikoi sitä, että nollaa lähestyessään rajapinnan energiatiheys lähestyy ääretöntä, ts. alkuräjähdysmäistä tilaa, mikä saattaa aikaansaada melkoisen raivokkaan fotonipurkauksen. Tämä purkaus neutraloituu niiden fotonien osalta, joiden elinkaari on molemmissa todellisuuksissa yhteinen, mutta minuun ne tulevat vaikuttamaan täydellä voimallaan. Minun on näin ollen poistuttava mahdollisimman kauas hyvissä ajoin ennen "loppurysäystä".

  ReplyDelete